Before

wat is waxing?

Waxing is een zeer effectieve methode om ongewenst lichaamshaar tijdelijk te verwijderen. Wij doen dat the smoooth way door te kiezen voor de beste technieken en de beste producten waarmee we zelfs je kortste en stugste haartjes effectief kunnen verwijderen. Zelfs die haartjes van 1 à 2 mm! Om te zorgen voor een optimaal resultaat is een goede voorbereiding altijd gewenst. Je zult zien dat het allemaal bijzonder meevalt maar we kunnen ons goed voorstellen dat je enige vragen hebt. De meest voorkomende hebben we alvast voor je beantwoord.

waarom zou ik waxing kiezen boven andere niet-permanente ontharingsmethodes?

Waxing is betaalbaar en het haar blijft langer weg in vergelijking met andere ontharingsmethodes zoals scheren. Daarnaast worden door de wax dode huidschilfertjes ook direct verwijderd waardoor je huid heel zacht en aantrekkelijk aanvoelt.

waarom smoooth?

Je moet flink ervaren zijn om de haren in bepaalde gevoelige gebieden goed en vakkundig te verwijderen. Wij zijn experts in bodywaxing. Bovendien begrijpen wij dat je snel en discreet behandeld wilt worden en je vooral bij ons op je gemak moet kunnen voelen.
We gebruiken verschillende soorten wax, zowel soft Wax als hot wax afhankelijk van de te waxen huid en de voorkeur van de klant.

wat zijn de belangrijkste elementen voor een professionele waxbehandeling?

Hygiëne, kwaliteit van de waxproducten en de vakkundigheid van de expert!

hoe belangrijk is hygiëne?

Ontzettend belangrijk! Voor ons is dit één van onze kernwaarden. We werken altijd met handschoenen, je krijgt altijd je eigen schone handdoek, we zorgen dat de behandeltafel altijd schoon is en we gebruiken elke spatel maar 1x. Geen double-dipping dus. Elke keer dat we wax op je huid aanbrengen doen we dat met een schone spatel. Ons uitgangspunt is dat je je heel fris voelt als je bij ons de deur uitloopt. Nog frisser en schoner dan toen je binnenkwam, zodat je zonder problemen met je dag verder kunt.

for smoooth men: is het pijnlijk wanneer ik mijn borst of rug laat waxen?

Je zult iets voelen, zeker als het de eerste keer is. Maar je zult zien dat het erg meevalt en dat je de behandeling goed kunt verdragen. Als het de eerste keer is dat je borst of rug laat waxen zullen wij wat extra tijd voor je uittrekken. We zullen je precies vertellen wat we gaan doen, zodat je ontspannen je treatment ondergaat. We raden aan om het te verwijderen haar ca. 24 uur voor de behandeling iets te trimmen tot ca. 5 mm. Dit maakt de behandeling een stuk aangenamer. We zorgen voor de juiste afleiding. Ook bij serieuze zenuwen helpen we je door de behandeling heen. Het resultaat is zo goed en prettig dat je blij zult zijn dat je het hebt doorgezet!

kan ik na intensief sporten direct een waxbehandeling ondergaan?

Je kunt na het sporten een waxbehandeling ondergaan maar we raden sterk aan zeker 30 min tot een uur te wachten tot je volledig uitgezweet bent. Door het zweten gaan je haarkliertjes ook open staan en kan van invloed kunnen zijn op de behandeling. Daarnaast stellen wij het prijs wanneer onze klanten schoon binnenkomen. Dus drink even wat, geniet van een rustige, lauwe douche na het sporten en voel je van harte welkom.

for smoooth women: wat is een Brazilian Wax?

Een Brazilian Wax is het verwijderen van haar in de schaamstreek. Dit wil je alleen laten doen door een ervaren expert! Bij een Brazilian Wax worden echt al je haartjes verwijderd, ook rondom de billen en de vagina. Extremely smoooth dus!

doet een Brazilian Wax echt pijn?

Je zult wel iets voelen, zeker als het de eerste keer is dat je dit lichaamsdeel laat waxen. Maar dit is echt prima te verdragen. Als het de eerste keer is dat je een Brazilian Wax laat doen zullen wij zeker wat extra tijd voor je uittrekken, zodat je ontspannen de behandeling kunt doorstaan. We raden je aan om het te verwijderen haar ca. 24 uur voor de behandeling iets te trimmen tot max 6 mm. Dit maakt de behandeling een stuk aangenamer! We zorgen voor de juiste afleiding en bij serieuze zenuwen helpen we je deze zenuwen meester te worden met behulp van ademhalingsoefeningen. Het komt goed, geen zorgen!

enige gene heb ik wel.. hoe gaat dat met zo’n treatment voor een Brazilian Wax?

Er zal je gevraagd worden om je kleding uit te doen, natuurlijk ook je onderbroek. Geen zorgen, je krijgt van ons een handdoek zodat je je Brazilian gebied toch kunt bedekken voor de behandeling begint. En vergeet niet, we zijn discreet en doen er alles aan je op je gemak te laten voelen.

hoe lang duurt een Brazilian of Bikini Wax behandeling?

Een behandeling duurt tussen de 15 en 30 minuten. Afhankelijk van hoeveel haar je verwijderd wilt hebben en of je liever hebt dat de expert in 1x doorwerkt of dat je behoefte hebt aan kleine breaks. Maar langer dan 30 minuten duurt het zeker niet.

hoe snel kan ik een Brazilian Wax behandeling opnieuw laten doen?

Je kunt een Brazilian Wax opnieuw laten doen wanneer je haartjes ongeveer 6 mm lang zijn. Onze klanten komen gemiddeld elke 4 a 5 weken terug voor een nieuwe behandeling.

wat als ik ongesteld ben, gaat de afspraak dan gewoon door?

Wij adviseren om 2 dagen voor tot 3 dagen na je menstruatie een Brazilian Wax te vermijden. Dit omdat de meeste vrouwen rond deze periode wat gevoeliger zijn. Dan kan een Brazilian Wax ook echt als ongemakkelijker ervaren worden. Bovendien voel je je zelf niet zo comfortabel als wanneer je niet ongesteld bent. We kunnen natuurlijk van alles waxen, ook je bikinilijn. Maar voor een Brazilian Wax wacht je misschien beter even een paar dagen.

ik ben zwanger, kan ik mij dan gewoon laten behandelen?

Wij adviseren onze klanten om de eerste 13 weken van de zwangerschap een behandeling te vermijden, omwille van comfort. De eerste 3 maanden van een zwangerschap gebeurt er veel in je lichaam, je bent gevoeliger en je wilt alle risico’s mijden! Normaliter is een behandeling prima te doen gedurende de zwangerschap. Veel vrouwen stellen het vooral op prijs om zich kort vóór de uitgerekende datum nog te laten waxen zodat je verzorgd in het kraambed ligt.

medische indicaties die vóór de behandeling bekend gemaakt moeten worden?

Informeer ons als je onder medische behandeling bent tegen Acné of andere huidverbeteringstrajecten én als je last hebt van huidallergieën. Ook als je recent chemotherapie behandelingen ondergaat of andersoortige stralingsbehandelingen. Het slikken van huidsupplementen kan de conditie van je huid beïnvloeden waardoor je huid dunner kan worden. Dit kan huidverbranding tot gevolg hebben gedurende of ná de waxbehandeling.

Wellicht heb je nog andere vragen of opmerkingen. Dat kan natuurlijk altijd. We staan je graag te woord. Hier zie je hoe je contact met ons kunt opnemen. Om te weten wat voor jou het beste werkt zorgen we altijd voor een goede intake. We vragen je dit intakeformulier op voorhand in te vullen en mee te nemen voor je eerste treatment. Je antwoorden bespreken we gezamenlijk en op basis daarvan selecteren we de beste producten voor jou.

After

wat te doen en vooral ook niet te doen in de eerste 24 uur na een waxbehandeling

HOUD DE GEWAXTE HUID SCHOON, VERMIJD OVERMATIGE HITTE EN WRIJVING. DUS….

  • Neem geen heet bad.
  • Geen extreme warmte behandelingen zoals de zonnebank, de sauna, etc.
  • Niet zwemmen of zonnebaden.
  • Geen extreme lichamelijke inspanning.
  • Niet krabben, wrijven of scrubben – laat de huid zoveel mogelijk met rust.
  • Vermijd geparfurmeerde producten zoals deodorant, anti persipant, zelfbruinende crêmes of poeder en make-up op de behandelde huid.

Let wel: tijdelijke lichte roodheid, kleine bultjes en gevoeligheid zijn gebruikelijke en normale reacties. Vooral na een eerste keer dat je waxt. Deze symptomen moeten binnen 24 to 48 uur weer weg zijn. Mocht je toch nog irritatie ervaren neem dan gerust contact met ons op. En dat geldt natuurlijk voor elke vraag of opmerking die je voor ons hebt.

keeping it smoooth

Om je huid lekker zacht te houden en het frisse gevoel zo lang mogelijk te behouden raden we je aan om vanaf 3 dagen na je treatment je huid een paar keer per week te scrubben. Dit doe je met een grove scrub voor optimaal resultaat.

We bieden je diverse speciale after treatment producten die je kunt gebruiken en een verzachtende werking hebben. Het is een treat om waxing als een basis van je persoonlijke verzorging te gaan beschouwen. Als onderdeel van jouw lifestyle. Net zoals sporten of lekker eten met je vrienden. En niet alleen in de zomermaanden maar gewoon het hele jaar door, toch?
Dus aan ons je zo goed mogelijk te behandelen en te adviseren zodat je het smoooth langer vasthoudt. En je graag weer bij ons terugkomt. It’s nice to treat you again!

Afspraak maken?

Onze experts staan voor je klaar.